Jitske Kramer

Jitske Kramer heeft zich als 'corporate antropoloog' gespecialiseerd op het gebied van diversiteit, inclusie en verandering. Jitske begeleidt sinds 1997 teams, leiders en organisaties in het verbinden van (culturele) tegenstellingen, inclusieve besluitvorming, leiderschap en het komen tot gewenste (gedrags-) veranderingen. Het is haar ambitie om de dynamiek van verschillen beter te stroomlijnen en benutten, zodat de slagkracht en de resultaten van individuen en groepen verbetert. Om vervolgens het nieuwe en gewenste gedrag te verankeren in de dagelijkse route van teams en organisaties. Het bevorderen van diversiteit gaat over aantallen en percentages. Het bevorderen van inclusie gaat over gedrag en werkcultuur. Beiden gaan niet vanzelf. In 2006 heeft zij de internationale netwerkorganisatie HumanDimensions opgericht.

Jitske is een veelgevraagd spreker in binnen en buitenland (Duitsland, Engeland, Dubai, Indonesië, India, Bolivia, Maleisië, Zuid-Afrika). Zij is auteur van de boeken ‘Normaal is Anders!’ (Engelse titel: ‘Managing Cultural Dynamics’) en 'Wow! Wat een verschil'. Zij is gecertificeerd Voice Dialogue coach, Deep Democracy facilitator en Psychodramaturg. Wekelijks schrijft zij op haar blog over diversiteit en verandering.

Publicaties

Jitske schreef "Mag je ook 'boehoe' zeggen? Luisteren naar de wijsheid van de minderheid" voor het Tijdschrift voor Begeleidingskunde. 

Samen met Daniëlle Braun werd ze geïnterviewd voor een speciale uitgave in het kader van Managementboekengala 2016, lees het hele interview: Verandering vindt plaats in het ondertussen.

Een inhoudelijke boeksamenvatting over De Corporate Tribe - Organisatielessen uit de antropologie, het boek dat Jitske Kramer schreef met Daniëlle Braun.

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons