Gabriëlle Verbeek

Gabriëlle Verbeek is van huis uit geneeskundige en bedrijfskundige. Zij heeft een brede werkervaring in de zorg. Van verpleeghulp tot bestuurder, en eveneens als innovator en onderzoeker in de zorg. Oprichter-directeur van Artemea, bureau voor vraagsturing en innovatie. Senior-consultant, ontwikkelaar en inhoudelijk Inspirator. Gepromoveerd in 2011 op tijdsdruk en tijdsbeleving in de zorg. Samen met V&VN en andere organisaties heeft zij de competenties van zorgmedewerkers beschreven voor goed omgaan met tijd in de zorg en afstemmen van zorg op de tijdsbeleving van cliënten. En hierop met zorgorganisaties experimenten gedaan. Minder overhead, meer directe zorgtijd. 

Expertise:

  • vraagsturing  
  • tijd voor zorg
  • zelfmanagement
  • vrijheid en veiligheid  
  • zorgorganisatie

Publicaties

Het tijdschrift Onderwijs&Gezondheidszorg publiceerde het artikel "Tijd voor zorg in het MBO onderwijs" van Gabriëlle Verbeek en Mieke Hollander. Dit artikel presenteert een analyse met praktijkgerichte oplossingen van de uitkomsten van het project 'Tijd voor zorg, zorg voor tijd' uitgevoerd o.l.v. Verbeek en Hollander. Het resultaat van dit project is een praktijkprofiel dat leermiddelen voor zorgpraktijk en onderwijs bevat. Dit praktijkprofiel is digitaal beschikbaar via www.artemea.nl

Een interview met Gabriëlle Verbeek over tijdsbeleving, tijdsdruk en timing in de zorg in het magazine De Zorg, lees je hier: "Strijd tegen de klok".

Praktische handvatten in de "Klinische les Tijdsdruk" is in eerste instantie gericht op verzorgenden en verpleegkundigen. De klinische les besteedt aandacht aan veelvoorkomende ziekten en andere medische zaken waar je in je werk als verzorgende mee te maken kunt krijgen. Deze keer gaat het over tijdsdruk.

Websites: 
Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons