Aukje Smit

Aukje Smit is socioloog. Zij werkt al 25 jaar aan praktijkgericht onderzoek en advies op gebied van personeels- & arbeidsmarktvraagstukken. Ze heeft o.a. gewerkt bij het Nationaal Ziekenhuis Instituut en bij TNO Arbeid. Haar specialisatie is sociaal en inclusief ondernemen en haar missie het bevorderen van een inclusieve arbeidsmarkt waar iedereen kan werken naar vermogen.
 

Publicaties

Als adviseur en onderzoeker voor de inclusieve arbeidsmarkt schreef Aukje Smit een column over de schoonmaaksector als branche die bij uitstek in staat is werk te bieden aan kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Lees hier haar column "Luister naar schoonmaakbedrijven", die zij schreef voor servicemanagement.

In opdracht van Stichting Samen Sterk zonder Stigma voerde Aukje Smit een literatuuronderzoek uit naar psychische diversiteit op het werk en de rol van de werkgever. Zowel een managementsamenvatting als het volledige rapport "Psychische diversiteit op het werk en de rol van de werkgever: een literatuuronderzoek". 

 

Social Enterprises: kansen voor sociale innovatie in gemeenten, verscheen eerder in het magazine SociaalBestek. Omdat de overheid beseft dat nieuwe aanpakken nodig zijn voor sociale innovatie, stimuleert ze het zelforganiserend vermogen in de samenleving. Social enterprises passen perfect in dat plaatje. Deze private bedrijven dienen het maatschappelijk belang terwijl ze de overheid geen of weinig geld kosten.

 

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijke stichting en vermogensfonds, en zet zich in voor een menswaardige toekomst van werk. Wij ontwikkelen, delen en verspreiden kennis op het gebied van mens, werk en organisatie. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. 

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons