Ed & Algje

Ontmoet ‘Ed de Dataset’ en ‘Algje het Algoritme’. Stuntelend zonder menselijke zintuigen trekt Algje de openbare ruimte in. Ed helpt Algje een handje, want een algoritme kan niets zien zonder dataset. Door op locatie zoveel mogelijk verschillende mensen te bevragen over hun ervaringen met solliciteren probeert Ed de Dataset van Algje het Algoritme een inclusiever algoritme te maken. Ze trekken ten strijde tegen de eentonige datasets die sociaal-economische ongelijkheden versterken!

Ed & Algje

Ed en Algjes noeste arbeid om een dataset meer divers te maken is exemplarisch voor de complexiteit van algoritmische inclusie. Via Ed en Algje stellen ontwerpers Tessel Brühl en Nicky Liebregts een belangrijke vraag: zijn ontwikkelaars bereid om tijd en geld te investeren in meer diverse datasets? En hoe kunnen werkgevers weten hoe divers de data is waarop de gebruikte algoritmen zijn getraind?

Video

Te zien (geweest) op

Een of meer installaties zijn onder andere te zien geweest bij:
* Dutch Design Week 2021, tentoonstelling "Manifestations" (Eindhoven) * Brave New World Festival / Beyond Human 2019 (Naturalis, Leiden)
* OmkeerEvent 2019 “AI x Recruitment” (Metaal Kathedraal, Utrecht)
* ECP jaarcongres 2019 “De toekomst van de informatiesamenleving" (Fokker Terminal, Den Haag).

Ook op uw event?

Vragen over deze werken? Interesse in het tentoonstellen van één of meerdere installaties? Neem contact op met SETUP (info@setup.nl) of de NSvP (info@nsvp.nl).

Download de specificaties