Logo NSvP

De inclusieve belofte
van algoritmisch solliciteren

Logo SETUP

4 installaties / achtergrond

De mogelijkheden van AI voor werving en selectie van werknemers lijken eindeloos. Hoe ziet de toekomst van deze ontwikkeling eruit? En hoe faciliteert – of frustreert – AI de diversiteit op de arbeidsmarkt? De NSvP sloeg de handen ineen met Medialab SETUP. In de gezamenlijke Makers Challenge werden vier creatieve multidisciplinaire teams gevormd om algoritmische inclusie tastbaar en invoelbaar te maken voor een breed publiek. Zo ontstonden vier interactieve installaties, performances en andere werken die op events en symposia kunnen worden ingezet. Ed & Algje, Selection Automat, Cranky en Guestworker betrekken meer mensen bij het gesprek, en zorgen ervoor dat niet alleen tech-experts en Elon-Musketeers, maar ook andere groepen kunnen meedenken en meebouwen aan een inclusieve technologische toekomst.

Lees meer

Te zien (geweest) op

Een of meer installaties zijn onder andere te zien geweest bij:
* Dutch Design Week 2021, tentoonstelling "Manifestations" (Eindhoven) * Brave New World Festival / Beyond Human 2019 (Naturalis, Leiden)
* OmkeerEvent 2019 “AI x Recruitment” (Metaal Kathedraal, Utrecht)
* ECP jaarcongres 2019 “De toekomst van de informatiesamenleving" (Fokker Terminal, Den Haag).

Ook op uw event?

Vragen over deze werken? Interesse in het tentoonstellen van één of meerdere installaties? Neem contact op met SETUP (info@setup.nl) of de NSvP (info@nsvp.nl).

Download de specificaties