Werken in Netwerken, ZomerOndernemer en Heroes of the Sky winnen NSvP-Challengeprijs van elk 30.000 euro

Werken in Netwerken, ZomerOndernemer en Heroes of the Sky winnen NSvP-Challengeprijs van elk 30.000 euro

Dinsdag 7 juni reikte de NSvP tijdens het OmkeerEvent 2016 drie Challengeprijzen uit aan inspirerende initiatieven die moeten bijdragen aan meer kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt van morgen. De winnaars ontvangen ieder een subsidie van 30.000 euro om hun plannen werkelijkheid te laten worden.

Boven het maaiveld. Pionieren naar Nieuw Organiseren in de gemeente

Boven het maaiveld. Pionieren naar Nieuw Organiseren in de gemeente

“Ik ben boven het maaiveld gekomen. Daar ben ik trots op, het betekent dat onze aanpak, resultaten en ideeën over de rol van de gemeente in de veranderende samenleving gehoord worden. Het betekent ook dat ik meer vragen en kritiek krijg.”

Goed opdrachtgeverschap. Ontwikkel de relatie

Zzp’ers spelen in onze economie een steeds grotere rol. Steeds meer groepen op de arbeidsmarkt bieden hun kennis en competenties op maat aan. Goed nieuws voor opdrachtgevers, zou je denken. Maar het stelt bedrijven en organisaties ook voor nieuwe vragen. Hoe ga je ermee om als je medewerkers voor een belangrijk deel zzp’ers zijn? Hoe kun je zzp’ers eigenlijk het beste aansturen en bijsturen? Kun je slim en snel op het juiste moment de juiste zzp’ers vinden? Hoe ga je om met het delen en ontwikkelen van kennis en competenties? Kun je met zzp’ers een duurzame relatie opbouwen?

‘Iedereen weet iets wat een ander nog niet weet’

‘Iedereen weet iets wat een ander nog niet weet’

Afgelopen zomer meldde Marjon van Gelderen, HRM’er bij de Nationale Politie haar organisatie aan voor het Deellfestival. “Bij de politie werken we aan een meer wendbare en flexibele organisatie. Ik zelf hou van veranderen door dingen uit te proberen, en dat wordt volgens mij ook de nieuwe manier om bij de tijd te blijven.

Samenwerken. Doel of middel?

Samenwerken. Doel of middel?

Sandra Nijs is adviseur en onderzoeker, verbonden aan de VU in Amsterdam en partner van een adviesbureau.

Anders werken. De wereld verbeteren met een boek

Over methodes en systemen die werken anders en beter maken zijn al talloze managementboeken verschenen. De samenstellers van Anders Werken. Vijftig verhalen over sociale innovatie kozen voor een heel andere benadering. Zij laten professionals aan het woord over de praktijk van alledag, in vijftig ‘uit het leven gegrepen’ verhalen in een (elektronisch en papieren) boek. Een nog groter aantal is te lezen op een bijbehorende website www.anderswerken.eu. Dat anders werken dringend nodig blijkt duidelijk uit de verhalen.

Wat gebeurt er onder het oppervlak? Macht, conflict en de prestatie van medische actieteams

In (medische) teams zijn goede communicatie en samenwerking belangrijk. De manier waarop teamleden communiceren en samenwerken wordt onder andere beïnvloed door machts-verhoudingen en conflicten.

Community of Practice Nieuw Organiseren van start!

Op 20 maart 2014 vond de Kick off plaats van de Community of Practice Nieuw Organiseren. De missie is om pioniers van Nieuw Organiseren vanuit verschillende sectoren, met verschillende rollen, met elkaar te verbinden. Om elkaar te inspireren, te versterken waar nodig en om de beweging richting Nieuw Organiseren verder door te zetten in de eigen werkomgeving. Daarnaast brengt de Community of Practice nieuwe inzichten naar buiten die interessant zijn voor iedereen die bezig is met een soortgelijke transformatie.

4e bijeenkomst leernetwerk: ontwikkelbanen

Op 9 oktober 2013 kwamen experts uit wetenschap en praktijk in het leernetwerk Job Engineering bij elkaar om gezamenlijk de constructies van ontwikkelbanen te verkennen. Wat zijn de kenmerken van banen of smart job waarin ontwikkeling van medewerkers is ingebouwd. Hoe is ook zonder beroep te doen op formele opleiding en cursussen toch ontwikkeling te stimuleren?

2e bijeenkomst leernetwerk: springplankbanen

Op 5 maart 2013 kwamen experts uit wetenschap en praktijk in het leernetwerk Job Engineering bij elkaar om de mogelijkheden van springplankbanen te bediscussiëren. Welke aanpakken maken het mogelijk om kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld langdurig werklozen, wajongers, arbeidsgehandicapten, een springplank te bieden naar een duurzame plek op de arbeidsmarkt? Wat zien werkgevers als obstakels en hoe zijn deze mogelijk te overwinnen?

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijk vermogensfonds, dat zich inzet voor een menswaardige toekomst van werk. Wij stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen er uit ziet en wat dat vraagt van de talent-ontwikkeling van jongeren en werkenden.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

logo footer

Vind ons op Facebook
Volg ons