Er is er de laatste jaren een aantal interessante nieuwe selectieprocedures  ontwikkeld die inspelen op de behoeften van organisaties in de 21ste eeuw. Hoe selecteer je bijvoorbeeld divers personeel en hoe zet je op betrouwbare en valide manier ongesuperviseerde internettests in? Filip Lievens en Britt De Soete, verbonden aan de Universiteit Gent, zetten deze nieuwe ontwikkelingen op een rij voor het tijdschrift Gedrag en Organisatie. Het artikel 'Instrumenten om Personeel te Selecteren in de 21ste Eeuw: Onderzoek en Praktijk' geeft een overzicht van innovatieve selectietechnieken die de laatste jaren zijn ontwikkeld die een antwoord geven op kernvragen in de moderne werving en selectiepraktijk.

'Instrumenten om Personeel te Selecteren in de 21ste Eeuw: Onderzoek en Praktijk' verscheen in Gedrag & Organisatie 2011 (24) 

 

Auteur(s)

Filip Lievens, Britt De Soete

Uitgever

Boom Lemma uitgevers

Bijlage

Thema's

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons