Stressbestendigheid vereist

Feiten en fabels over stress

Het boek geeft een overzicht over wat er in de psychologie onder "stress" wordt verstaan, hoe we kunnen leren ermee om te gaan en wat de betekenis is van stress in onze samenleving. Het is een overzicht, voor de praktijk bedoeld, van de opvattingen en de onderzoeksresultaten op dit gebied. Een van de zaken waarmee de schrijver zich bezighoudt is de vraag of stress in onze samenleving toeneemt.

Daarnaast laat hij zien dat een leven geheel zonder stress niet veel te bieden heeft, maar dat het omgaan met stress in onze complexe samenleving een steeds grotere levensvaardigheid vereist. De schrijver: Prof dr.Jacques A.M. Winnubst. Jacques A.M.Winnubst is sociaal psycholoog en organisatie psycholoog. In 1996 was de schrijver als hoogleraar Psychologie van Gezondheid en Ziekte verbonden aan de Faculteit Geneeskunde van de Universiteit Utrecht. Daarnaast was hij kernlid van de onderzoeksschool "Psychology and Health" (Utrecht/Leiden/Tilburg). Hij is een van de initiators van de Arbeid en Gezondheid Psychologie.

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijke stichting en vermogensfonds, en zet zich in voor een menswaardige toekomst van werk. Wij ontwikkelen, delen en verspreiden kennis op het gebied van mens, werk en organisatie. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. 

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons