De methodiek biedt een manier om in teamverband het gesprek aan te gaan over diversiteit in relatie tot het professioneel handelen binnen de eigen organisatie. Uitgangspunt van de methodiek is dat een zinvolle omgang met diversiteit alleen mogelijk is wanneer er een gedeelde opvatting over diversiteit in het team bestaat. Deze opvatting moet daarnaast gekoppeld zijn aan het eigen professioneel handelen.

De methodiek is een hulpmiddel om tot een gedeelde opvatting te komen en dit te koppelen aan het handelen binnen de organisatie. Met de methodiek maak je diversiteit in het team bespreekbaar, signaleer je samen problemen, dilemma's en kansen rond diversiteit en brainstorm je gezamenlijk over mogelijke praktische acties en verbeteringen rond diversiteit in het werk.

 

 

 

Een initiatief van

Hogeschool van Amsterdam
Dr. Martha Meerman, lector
Lectoraat gedifferentieerd HRM
Tel: 020 - 5952514
E-mail: m.g.m.meerman@hva.nl

Kijk voor publicaties op de website van het lectoraat

Methodiek "een goed gesprek over diversiteit"

"Een goed gesprek over diversiteit - Methodiekbeschrijving professionalisering en diversiteit voor teams in organisaties" is hier als pdf te downloaden

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijke stichting en vermogensfonds, en zet zich in voor een menswaardige toekomst van werk. Wij ontwikkelen, delen en verspreiden kennis op het gebied van mens, werk en organisatie. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. 

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons