Het project Carrière Coach van JINC biedt 4e klas vmbo-leerlingen een loopbaanadviestraject. Doel is de leerlingen te stimuleren zich goed en bewust te oriënteren op hun studiekeuze, waardoor ze beter in staat zijn een keuze te maken voor hun vervolgopleiding. Onderdeel van het traject zijn een startbijeenkomst, een workshop gegeven door de mentor of decaan van de leerlingen en twee individuele gesprekken met een ervaren (personeels)manager uit het bedrijfsleven: de ‘Carrière Coach’. Voor de leerlingen is een coachingsgesprek met een onbekend persoon echter en spannender dan met hun eigen docent. Het geeft ze de kans om met een objectief, onafhankelijk persoon vrijuit te praten over hun wensen en mogelijkheden. 

Veel ouders kunnen hen onvoldoende ondersteunen bij deze beroepskeuze. Bovendien groeien veel kinderen op in een omgeving zonder rolmodellen. De aanpak is uitgetest en verwerkt in de Handleiding Carrière Coach.

Een initiatief van

Maecenas faucibus mollis interdum. Curabitur blandit tempus porttitor. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijke stichting en vermogensfonds, en zet zich in voor een menswaardige toekomst van werk. Wij ontwikkelen, delen en verspreiden kennis op het gebied van mens, werk en organisatie. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. 

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons