Dit Doe-het-zelfzorg-boek is ontwikkeld voor verzorgenden in de ouderenzorg. Werken in de ouderenzorg vergt veel inspanning. Dagelijks hebben verzorgenden te maken met de dood, ziekte en agressie. Elke dag maken ze moeilijke keuzes. Zorg jij als verzorgende in al die drukte eigenlijk wel goed genoeg voor jezelf? 

Het Doe-het-zelfzorg-boek helpt hierbij. Het bevat vijf onderdelen met vragen: over jezelf als verzorgende, over jou en je team, over jou en bewoners, over jou en familie van bewoners en ten slotte over jou, het management en de organisatie. Door de vragen te beantwoorden kun je voor jezelf duidelijk krijgen wat je belangrijk vindt op de werkvloer.

Het idee voor dit werkboek is ontstaan tijdens bijeenkomsten van 'De Werkvloer Centraal', een arbeidsmotivatie-programma voor medewerkers in de ouderenzorg. In wekelijkse Tijd Voor Onszelf-bijeenkomsten (TVO's) geven zorgverleners aan wat hen bezighoudt en gaan ze gesprekken aan met collega's. Dit boek beoogt hetzelfde effect. Het Doe-het-zelfzorg-boek helpt plezier in je werk te hebben en te houden. Dit boek geeft medewerkers een ‘tool’ in handen om deze manier van werken zelf en met het team te kunnen voortzetten en verder te ontwikkelen.

Een initiatief van

Auteurs: Anne-Mei The, Cilia Linssen en Sanne van Roosmalen.

Het ‘doe-het-zelfzorg-boek’ is uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum ISBN 978 90 313 634 14.
Het is via de webshop van de uitgever hier te bestellen.

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijke stichting en vermogensfonds, en zet zich in voor een menswaardige toekomst van werk. Wij ontwikkelen, delen en verspreiden kennis op het gebied van mens, werk en organisatie. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. 

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons