Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland, gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies? Dit handboek biedt een overzicht van wat er bekend is in Nederland over het thema duurzame inzetbaarheid.

Het boek is geschreven voor met name werkgevers, (lijn)managers, personeelsfunctionarissen en alle mensen die werkzaam zijn of willen zijn, en is ook geschikt voor HBO of WO studenten die meer over het onderwerp willen weten in het kader van hun studie, of er met het oog op hun toekomstige arbeidsmarktverkenningen. Het boek bevat veel praktische tips vinden over relevante interventies, ‘best practices’ en het implementeren van een duurzaam inzetbaarheid beleid. Het boek heeft een wetenschappelijk karakter door zoveel mogelijk theoretische inzichten weer te geven en ‘evidence-based’ gegevens uit de praktijk te presenteren.

Het handboek Een leven lang inzetbaar dat in 2013 verscheen, kreeg in 2016 een herziene tweede druk. 

Een initiatief van

Geschreven door en onder redactie van Dr. Annet H. de Lange en Prof. Dr. Beatrice I.J.M. van der Heijden. 

Uitgever Vakmedianet
 

 

Boek: een leven lang inzetbaar

Hoe meet Nederland duurzame inzetbaarheid? Is de duurzame inzetbaarheid in Nederland te kwalificeren? Wat weten we uit onderzoek over ouder worden op het werk? Welke factoren beïnvloeden de duurzame inzetbaarheid van ouder wordende werknemers? Het handboek Een Leven Lang Inzetbaar is verkrijgbaar via het NKDI. 

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijke stichting en vermogensfonds, en zet zich in voor een menswaardige toekomst van werk. Wij ontwikkelen, delen en verspreiden kennis op het gebied van mens, werk en organisatie. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. 

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons