Aanvrager

Sting

Steun van de NSvP maakte de Online kettingbrief meldpunt Plezier in Zorg mogelijk. Voor het meldpunt ‘Plezier in Zorg’ - bestaande uit de Netwerkorganisatie Plezier in Zorg en Sting, de Landelijke Beroepsvereniging Verzorging – was dit een nieuw inspirerend initiatief.

De Online kettingbrief stimuleerde medewerkers en bewoners van zorginstellingen om hun goede praktijkvoorbeelden en tips op een aantrekkelijke en toegankelijke manier op de site van het Meldpunt Plezier in Zorg te plaatsen en zo collega's uit andere zorginstellingen te inspireren.

De kettingbrief startte in zorgcentrum Lelypark in Wieringerwerf. Het thema van de eerste kettingbrief was ‘vakantie in eigen huis’: een tweeweekse happening (in de vakantieperiode) in het zorgcentrum in de vakantieperiode. De happening was georganiseerd om de bewoners een vakantiegevoel te bezorgen, de routine te doorbreken en – niet onbelangrijk - de negatieve beeldvorming rondom de vakantieperiode in de zorg te doorbreken.

Het Plezier in Zorg team stelde aan de hand van korte interviews een filmpagina samen, bestaande uit verschillende filmpjes die het thema vanuit verschillende invalshoeken belichtten. Dit filmpje werd per nieuwsbrief naar andere zorginstellingen verzonden.

De NSvP-steun maakte het mogelijk om wervende kaarten te ontwerpen, speciale digitale nieuwsbrieven uit te brengen en extra aandacht op sites van uiteenlopende organisaties te genereren. Mede door de positieve publiciteit namen andere zorginstellingen het stokje over van zorgcentrum Lelypark.

Meer informatie

Sting
Majorie de Been
Postbus 6000
3503 PA  Utrecht
Tel: 030-2919069
m.debeen@sting.nl

Onderwerpen

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijke stichting en vermogensfonds, en zet zich in voor een menswaardige toekomst van werk. Wij ontwikkelen, delen en verspreiden kennis op het gebied van mens, werk en organisatie. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. 

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons