"Loopbaan is een optelsom van shockevents"

shockevents loopbaanontwikkeling

Wat bepaalt of mensen in beweging komen in werk en loopbanen? We vroegen het Luc Dorenbosch (TNO Arbeid). Hij vat in dit artikel een aantal relevante onderzoeken samen. "Maar", voegt hij er aan toe: “In mijn ogen is het interessant dat hoezeer we met onderzoek zouden willen voorspellen welke mensen waarom een baantransitie maken, deze bijna niet te modelleren schokken (shockevents) vaak het echte zetje geven voor dynamiek”.

Hoe houd je zuivelnomaden employable?

Hoe houd je zuivelnomaden employable?

Hoe houd je het werk aantrekkelijk voor mensen die er al heel lang zitten? Dat is niet het grootste punt van zorg voor FrieslandCampina, aldus Jeroen Elfers, HR Director Nederland. ‘Die groep maakt de meerderheid van het personeelsbestand uit, en die loopt echt niet weg. Bij ons gaat het vooral om beweging op gang brengen: instroom, doorstroom, uitstroom.’

Ruim 1000 mensen in Zuid Limburg wisselen dag van werkplek

Ruim 1000 mensen in Zuid Limburg wisselen dag van werkplek

Ruim duizend werknemers in Zuid Limburg wisselden tussen 15 en 19 maart 2010 een dag van werkplek tijdens de week van de Mobiliteit. Netwerken, kennisuitwisseling, een kijkje in de keuken van een organisatie die je altijd al heeft geboeid; alle deelnemers hadden zo hun eigen motivatie om deel te nemen.

Mobiliteit in het onderwijs: roep om meer loopbaanmogelijkheden

De mobiliteit in het onderwijs is beperkt. Het huidige beleid is erop gericht om dit wat betreft de uitstroom zo te houden, maar de instroom en mobiliteit binnen het onderwijs te bevorderen. Een recent verschenen paper geeft inzicht in de factoren die van invloed zijn op de mobiliteit in het onderwijs en die ook door beleid beïnvloedbaar zijn.

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijke stichting en vermogensfonds, en zet zich in voor een menswaardige toekomst van werk. Wij ontwikkelen, delen en verspreiden kennis op het gebied van mens, werk en organisatie. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. 

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons