senior werk

Seniorenkracht is een HR-tool om senioriteit te benutten. De tool kan bedrijven ondersteunen die de kracht van leeftijd, en specifiek de kracht van oudere medewerkers willen benutten. Deze HR tool informeert u over kwaliteiten van senioren, hoe u deze kunt benutten en tot hun recht kunt laten komen. Tenminste 700 beroepen zijn extra kansrijk voor senioren; voor de 15 sectoren wordt per sector getoond voor welke beroepen dit geldt. De tool bevat ook 7 aanbevelingen voor organisaties, die onder meer geïnspireerd zijn door rondetafelgesprekken in verschillende sectoren. Per aanbeveling wordt een reeks tips gegeven hoe positieve aandacht voor senioren concreet vorm kan krijgen.

Praktijkvoorbeelden
Vijf aansprekende voorbeelden beschrijven hoe u in de praktijk senioriteit kunt benutten: 

  • Talent 55-plus” werkt! Versterk employability van senioren
  • Van demotie naar remotie. Opnieuw plezier in mijn (nieuwe) werk
  • Senioren intern gedetacheerd. Deskundigheid flexibel benutten
  • Vergrijzing en hoge productiviteit in de zorg. Investeer! Niets doen kost meer
  • Wij(s) Rabo organiseert zich. Agendeer je eigen vitaliteit en die van je collega’s

De tool is ontwikkeld door Leeftijd&Werk in samenwerking met NCSI, in opdracht van het ministerie van SZW.
De tool is te vinden op de pagina van het NIP, of hier te downloaden. 

 

Bijlage

Thema's

Onderwerpen

Reageren

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijke stichting en vermogensfonds, en zet zich in voor een menswaardige toekomst van werk. Wij ontwikkelen, delen en verspreiden kennis op het gebied van mens, werk en organisatie. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. 

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons