Or-leden die emotioneel betrokken zijn bij het or-werk leren veel. Vooral het informeel geleerde vinden zij goed toepasbaar in de praktijk. Ze vinden ook dat die informeel verkregen kennis hen beter inzetbaar maakt op de in- en externe arbeidsmarkt. Aukje Nauta en Marit Janson deden onderzoek en schreven een artikel voor het blad OR informatie.

203 or-leden vulden een digitale vragenlijst in over hun leer-ervaringen binnen de ondernemingsraad en de invloed daarvan op hun inzetbaarheid. De or is zeer geschikt als leer-werkplek, blijkt uit het onderzoek. Het or-werk is steeds ingewikkelder geworden en wordt vaak jarenlang door een kleine groep mensen gedaan. En dat biedt juist kansen voor organisaties om de ondernemingsraad als leer-werkplek te promoten. 

Lees het artikel van Aukje Nauta en Marit Janson (UvA) dat verscheen in OR informatie nr. 6, juni 2012.

Thema's

Onderwerpen

Reageren

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijke stichting en vermogensfonds, en zet zich in voor een menswaardige toekomst van werk. Wij ontwikkelen, delen en verspreiden kennis op het gebied van mens, werk en organisatie. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. 

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons