De NSvP richt zich in 2016 op Jongeren en de arbeidsmarkt van morgen. Om die reden is de NSvP ingestapt als stuurgroeppartner van ReflexLAB. De verschillende partners: NSvP, CNV Jongeren, FNV Jong, de ABU en CAOP hebben in het project ReflexLAB hetzelfde doel: zorgen dat jongeren binnen het “ReflexLAB” hun visie op de arbeidsmarkt van de toekomst kunnen ontwikkelen en dat de discussie rond flex wordt aangejaagd vanuit de jongeren zelf. Inmiddels is de werving van jongeren gestart: inschrijven kan tot 15 maart.

Achtergrond

​ In 2016 start een nieuwe editie van het ReflexLAB - een denktank van jongeren (tot 35 jaar) die zich allemaal in of rond de flexibele schil bevinden en midden in de arbeidsmarkt van de toekomst staan. Hiervoor worden 50 jonge deelnemers uit de verschillende hoeken van de arbeidsmarkt geworven om een diverse en representatieve input te krijgen.

Bootcamp

De deelnemers krijgen alle benodigde inhoudelijke en praktische skills bijgespijkerd door een gezamenlijk bootcamp. Daar worden meteen ook de themagroepen ingedeeld waarin de deelnemers vernieuwende ideeën en producten gaan uitwerken die elk op hun eigen manier bijdragen aan de toekomst van de arbeidsmarkt. Iedere groep wordt gekoppeld aan een kennispartner uit relevante hoeken van het veld. De kennispartner zorgt er ook voor dat het niet alleen bij ideeën blijft, maar dat de groepen ook gekoppeld worden aan bedrijven, organisaties, beleidsmakers en andere partijen die meteen met de plannen aan de slag kunnen.

Ruggenberg Award 2015

ReflexLAB heeft zich al bewezen in haar opzet bij de eerste editie. Hiervoor heeft men ook de Ruggenberg Award 2015 gewonnen. Ze zijn in staat jongeren te bereiken en ook te betrekken bij vraagstukken van de arbeidsmarkt. Diversiteit in de deelnemers hebben ze daarbij hoog in het vaandel. En tevens hebben ze goede communicatiekanalen om de vorderingen naar buiten toe in beeld te brengen.

Resultaten 2015

Uit het eerste ReflexLab zijn er tevens wat uitgewerkte ideeën vanuit jongeren gekomen op het gebied duurzame inzetbaarheid (STAPP–app) en het permanente scholing (Kweekfonds) en van maatwerk in arbeidsvoorwaarden (Wat schuift het?),. Deze kunnen verder worden uitgewerkt (in aangepaste vorm) om mee te draaien in de NSvP challenge. Dus ook toegang tot eerdere ideeën uit het ReflexLAB.

Meedoen?

Inmiddels is de werving van jongeren gestart: ben je jonger dan 35 jaar en wil je ook meedenken over de arbeidsmarkt van morgen? Meld je dan voor 15 maart aan via info@reflexlab.nl

Bijlage

Thema's

Onderwerpen

Reageren

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijke stichting en vermogensfonds, en zet zich in voor een menswaardige toekomst van werk. Wij ontwikkelen, delen en verspreiden kennis op het gebied van mens, werk en organisatie. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. 

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons