Nieuw boek: meer arbeidsmotivatie door job craften

Om gemotiveerd te blijven voor je werk hoef je niet altijd op zoek naar iets nieuws. Het boek 'Scherp in werk', door Jan de Jonge, Maria Peeters, Sonia Sjollema en Hieke de Zeeuw (redactie)  stelt organisaties in staat de arbeidsmotivatie van medewerkers flink te verhogen door hen ambities, interesses, capaciteiten en de werksituatie zelf aan te laten pakken. Zelfsturing of sleutelen aan je werk (job crafting) is hierbij een succesvol instrument.

Job crafting stimuleert de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers voor arbeidsmotivatie en optimale inzetbaarheid. Niet de leidinggevende maar de medewerker gaat aan de slag met arbeidstaken en arbeidsomstandigheden om die zo beter te laten passen bij zijn of haar interesses, kennis en capaciteiten. Het nieuwe boek werd op 3 april gepresenteerd tijdens een speciaal symposium waar deelnemers konden kennismaken met de verschillende methodes.

Scherp in werk is het resultaat van een omvangrijk researchproject naar arbeidsmotivatie. Vijf gerenommeerde onderzoeksteams en – adviesbureaus, ontwikkelden vijf nieuwe methodieken waarbij job crafting centraal staat. Met veel energie en enthousiasme zijn nieuwe wetenschappelijke inzichten vertaald naar de praktijk om zo tot een betere afstemming te komen tussen de zich ontwikkelende mens en veranderende arbeidssituaties. De teams testten hun methoden in verschillende organisaties. In dit boek wordt verslag gedaan van zowel de opzet van de methode, de praktische uitwerking en de behaalde resultaten. Interviews met betrokken hr-professionals illustreren hoe organisaties de verschillende aanpakken hebben ervaren. De methodieken zijn geschikt voor allerlei soorten organisaties en van laag tot hoog opgeleide medewerkers. 
 
Scherp in werk door Jan de Jonge, Maria Peeters, Sonia Sjollema en Hieke de Zeeuw (redactie) ISBN 9789023249757 - uitgeverij Van Gorcum. 

Thema's

Onderwerpen

Reacties

Morgen verschijnt een artikel over job crafting op www.expeditieduurzaam.nl. Daarin verwijs ik naar jullie boek dat binnenkort gaat uitkomen. Het leek mij wel zo aardig om dat even te melden. Vriendelijke groeten van, Paola Pisu hoofdredacteur Expeditie Duurzaam

Voor iedereen die geïnteresseerd is in het artikel: het is te vinden op http://www.expeditieduurzaam.nl/duurzaam-hr/job-crafting-op-weg-naar-een-positieve-mindset-en-regievoering-over-eigen-loopbaan Ingrid Kooijman Redactie www.innovatiefinwerk.nl

Voor iedereen die geïnteresseerd is in het artikel: het is te vinden op http://www.expeditieduurzaam.nl/duurzaam-hr/job-crafting-op-weg-naar-een-positieve-mindset-en-regievoering-over-eigen-loopbaan. Ingrid Kooijman, redactie www.innovatiefinwerk.nl

Reageren

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons