In november werd het interactieve kennisplatform Zonder Wrijving Geen Glans (ZWGG) gelanceerd. Het is een kennisplatform voor conflicthantering in de nieuwe tijd. Praktijkvoorbeelden, resultaten van wetenschappelijk onderzoek, columns en tips & tricks van organisaties die het nieuwe werken toepassen staan bijeen op de website www.zonderwrijvinggeenglans.nl

Zelfscan en wetenschappelijk onderzoek
De zelfscan die door iedereen op de website in te vullen is, maakt deel uit van wetenschappelijk onderzoek. Na het invullen volgt direct een persoonlijk adviesrapport. De organisatie gebruik de geanonimiseerde data om meer inzicht te krijgen in de voorwaarden voor een vruchtbare conflicthantering.

ABC-darium om conflictvaardiger te worden 
Het ABC-darium op de site wordt in de loop der tijd gevuld met tips en trucs om conflictvaardiger te worden. De A van ANNA, bijvoorbeeld: Alles Navragen, Niet Aannemen. De eerste drie letters waren bij de lancering gevuld. Wekelijks volgt er een invulling van de volgende letter.

Projectpartners
ZWGG is ontwikkeld door mr. Nienke Wiersma, expert conflicthantering en partner bij Mediation Plus en dr. Cathy van Dyck, organisatiepsycholoog en Universitair Hoofddocent Faculteit Sociale Wetenschappen, Vrije Universiteit Amsterdam. Het project is mogelijk gemaakt door de NSvP/Kennisplatform Innovatief in Werk. 

Lees meer over dit project

Thema's

Onderwerpen

Reageren

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijke stichting en vermogensfonds, en zet zich in voor een menswaardige toekomst van werk. Wij ontwikkelen, delen en verspreiden kennis op het gebied van mens, werk en organisatie. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. 

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons