Ontwikkelbanen

#20 Taak herinterpretatie

Taak herinterpretatie

Inzicht

Wanneer een baan gebukt gaat onder een negatief imago of stigma, dan brengt dit ook schade toe aan het psychologisch welbevinden van werknemers. Sociaal-psychologen (door de Affaire Stapel) en bankiers (door bankencrisis) hadden er de laatste tijd last van. Structureler hebben ‘dirty jobs’ zoals rioleurs, slachters, grafdelvers of lijkenafleggers het imago: ‘Als ik het maar niet hoef te doen’. Onderzoek toont echter dat werknemers in ‘dirty jobs’ deze negatieve invloeden van  buiten actief bestrijden door taken te herinterpreteren.     

Voorbeeld

Managers van ‘dirty jobs’ vormen een belangrijke spil door op regelmatige basis werknemers te informeren waarom het werk belangrijk is, en dat zij uniek zijn omdat vele anderen het werk niet aan zouden kunnen. Het vakmanschap benadrukken en actief naar buiten toe communiceren is een manier om ook externen aan te zetten tot herinterpretatie van de taakinhoud. Maar zeker ook het toelaten van humor en zelfspot brengt verlichting – zie de ‘Dirty Jobs’-serie met Mike Rowe op Discovery Channel. 

Meer weten?

  • Onderzoek > Normalizing Tactics for Dirty Jobs
  • Filmpje > Mike Rowe: Learning from Dirty Jobs 
  • Artikel > Lijst met alle Dirty Jobs in de gelijknamige TV-serie
  • Cijfers > % NL werknemers met gevaarlijk werk 
Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons