Verslag NudgeLab 7 April

Op 7 april vond het Nudgelab plaats in het 19e eeuwse kerkpand van Zaalverhuur7 te Utrecht. De verschillende deelnemende nudge teams kwamen hier bijeen om hun voorstel voor de, door hun ontworpen, Ontwikkelnudge verder uit te werken. Zij kregen de kans om hun initiatieven aan te scherpen en verder te ontwikkelen onder begeleiding van Joanne Reinhard van het Behavioural Insights Team.

Werken in Netwerken, ZomerOndernemer en Heroes of the Sky winnen NSvP-Challengeprijs van elk 30.000 euro

Werken in Netwerken, ZomerOndernemer en Heroes of the Sky winnen NSvP-Challengeprijs van elk 30.000 euro

Dinsdag 7 juni reikte de NSvP tijdens het OmkeerEvent 2016 drie Challengeprijzen uit aan inspirerende initiatieven die moeten bijdragen aan meer kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt van morgen. De winnaars ontvangen ieder een subsidie van 30.000 euro om hun plannen werkelijkheid te laten worden.

Een I-deale loopbaan

"I-deals zijn individuele afspraken over werk, ontwikkeling of arbeidsvoorwaarden die medewerkers uitonderhandelen met hun leidinggevende. Hoe belangrijk zijn i-deals voor loopbaanontwikkeling, vooral nu organisaties hun medewerkers aansporen ‘baas in eigen loopbaan’ te worden?"

‘Iedereen weet iets wat een ander nog niet weet’

‘Iedereen weet iets wat een ander nog niet weet’

Afgelopen zomer meldde Marjon van Gelderen, HRM’er bij de Nationale Politie haar organisatie aan voor het Deellfestival. “Bij de politie werken we aan een meer wendbare en flexibele organisatie. Ik zelf hou van veranderen door dingen uit te proberen, en dat wordt volgens mij ook de nieuwe manier om bij de tijd te blijven.

Manager, stuur niet op ontwikkeling. Professionals doen het zelf!

Manager, stuur niet op ontwikkeling. Professionals doen het zelf!

Wij Nederlanders zijn net Duitsers. We mogen alles graag tot in de puntjes regelen en we laten liefst zo min mogelijk aan het toeval over.

Meer motivatie = meer resultaat. Maar hoe werkt motivatie eigenlijk?

Als een medewerker goed werk levert, is een leidinggevende al snel tevreden. Maar wat motiveert medewerkers eigenlijk om hun werk goed te doen? Waarom zijn ze soms wel en soms niet gemotiveerd? En welke invloed heb je als leidinggevende hierop? Tijdens de Leergang A&O-Psychologie deelden twee experts hun kijk op dit onderwerp.

Samen interventies ontwikkelen verhoogt motivatie verpleeghuispersoneel

Bij de verpleeghuizen van De Zorgcirkel in Noord Holland moest er wat gebeuren. Ondanks de aandacht voor het voorkomen van werkdruk en werkstress steeg het ziekteverzuimpercentage in 2009 naar ruim 9%.

Bij de Politie in Brabant ben je regisseur van je eigen werk

Heb je zelf invloed op de zwaarte van de taakeisen op je werk? En als het werk te saai is, wat kun je daar dan zelf aan doen? Deze vragen en meer, staan centraal in een nieuwe methode van Job Crafting, getest bij het Politiekorps Brabant-Noord. De Poliie wil de aanpak breder gaan toepassen.

Innovaties in de zorg

In 2008 heeft het Innovatiefonds Zorgverzekeraars financiële steun gegeven aan zeventien kleinschalige projecten die als doel hadden meer ruimte en tijd te generen voor persoonlijke aandacht bij ouderen met dementie. Dit rapport beschrijft de evaluatie van deze projecten, waarbij is nagegaan hoe de projecten zijn uitgevoerd, in hoeverre de vooraf gestelde doelstellingen van de projecten zijn behaald en gewenste gevolgen voor bewoners en medewerkers zijn opgetreden.

“Het begrip loondienst is niet van alle tijden”

Een interview met NSvP-directeur Sonia Sjollema over zelfsturing en employability door Loge21,de inspirerende leiderschapsloge van de 21e eeuw.  “Met zelfsturing, baanboetseren en intrapreneurship laad je de accu weer helemaal op”, zegt Sjollema in het interview. Ze vertelt over de kwaliteit in arbeidsrelaties die steeds belangrijker wordt nu we meer naar zelfbeschikking, zelfsturing en flexibele arbeidsrelaties gaan.

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijk vermogensfonds, dat zich inzet voor een menswaardige toekomst van werk. Wij stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen er uit ziet en wat dat vraagt van de talent-ontwikkeling van jongeren en werkenden.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

logo footer

Vind ons op Facebook
Volg ons